torsdag 28 oktober 2010

Finns det någon ände på allt?


Plusgrader och man får slänga sig ut och gjuta. Så sakteliga växer entrétrappan och rampen fram. Hela entrén börjar ta form.
Fyra släpvagnar modell större har det gått åt än så länge med olika grussorter, dräneringsgrus, 0 - 16 och sättsand och det är långt ifrån klart. Det värker så smått i olika leder i armarna efter allt skyfflande och blandande av betong och murcement. Jag har tappat räkningen på alla säckar cement det har gått åt men närmare ett tio-tal är det säkert. Jag får väl konsultera alla kvitton.
Trappan ser ju inte mycket ut för världen men den väger mucho, ca 300 kg.
Idag var NIBEs representant här och skulle justera in ventilation och värme. Värmen ska vi nog få till efter att jag har fått lite handledning. Kurva 10, fullt ös på golvvärmen, kolla så värmen blir ok på övervåningen i det kallaste rummet och sänk till en lägre kurva om det går. Det ska man väl få till.
De fixade till så ventilationen fungerade i wc/dusch, badrummets ventil stod och tog för mycket litrar. Det har varit rätt fuktigt i wc/duschen efter att man har duschat så dörren har fått stå på glänt. Sedan åkte de hem och vi fick lägga till att det saknas ventilation i klädvården, alltså rör och ventil. På ritningen saknades det också hur många litrar som ska sugas ur ventilen i vårt sovrums klädkammare. Imman och dropparna på spegeln i badrummet beror på att man inte har kondensisolerat ventilationsröret ut från värmepumpen... Sex månader har man på sig att beklaga sig. Alltså.. de kommer tillbaka när LB-hus har brutit upp taket i klädvården.. tur att inte målaren har hunnit måla om tak och väggar sedan sist.
Igår morse lös solen, trevlig iofs men att den skulle lysa mellan dörr och dörrkarm, snirkla sig förbi tätningslisten, var mindre kul.
I helgen blir det Linköping, Santinis, Yogi och träffa vänner. Solen ska lysa och det kommer att bli toppen! P

1 kommentar: