lördag 16 april 2011

Häcken svänger mjukt runt däcket

Häcken runt altanen börjar växa fram.För att häcken ska få en chans att växa bra så blev det dikesgrävning runt altanen. 20 cm ner i den fasta seeega leran. Efter det så skruvade jag fast en beständig plastmatta typ Platonmatta, fast köpt hos Byggmax, så att inte jorden ska försvinna in under altanen. Utanpå det blev det en svart täckväv så att det ska bli lite prydligare. Sedan tillbaka med lite lera, gammal näringsrik sjöbotten, och blanda till med en massa jord. Ner med plantorna i den 50 cm djupa jorden och så placera dem så de hamnar strax under altandäcket. Vi ville ha lite högre Avenbok redan från början så jag fick Carin att Rångedala Plantskola på nätet. Jag har handlat av dem förr och hade ett svagt minne att de brukade ha varierande storlekar på häckplantor. Jag var nere i Göteborg på jobb och Rångedala ligger strax utanför Borås så det vore ju läge om de hade det, bara svänga in och hämta. Mycket riktigt så hade de två längder så vi slog till på den högre höjden, 100 - 160 cm. Vi planterar dem på den sidan som är ut mot vägen, öster ut. In mot grannen i väster tog vi den ”vanliga höjden”, 60 – 100 cm. Där ska vi ha klängrosor mot friggeboden och annat smått och gott i rabatten mot grannen. Jag tittade även på de Queen Elisabethrosor, som vi ska ha framför entrén, som de hade men de var väldigt dyra jämfört med de som t ex Zeta har så vi avvaktar till påsk med inköpet. Vi ska kolla in dem hos Bosse Rappne på Ulriksdals slottsträdgård. Kan bli så att vi köper dem där istället.
I fredags kom Elitfönster och fixade tröskeln på matsalsdörrarna. Vi fick en ny framkant som las ovanpå den gamla. Tyvärr missa jag att ta några bilder så de kommer senare. Såg snyggt ut tills jag öppnade dörrarna nästan helt och såg att det satt popnitar längst ut. Knappast något man väl ska behöva godkänna på ett nytt hus eller hur? I torsdags sa Carin helt plötsligt att hon inte hade så ont i ryggen. Nästan på ettårsdagen så verkar det som om det interna diskbråket, sk diskbråck, i Carins rygg är över. I fredags beklagade sig Carin över att hon hade fått kramp i benen två gånger under dagen. När jag frågade Carin i vilket ben det var så fick hon tänka till. Efter lite eftertanke kom hon fram till att det bara var i vänster ben hon hade haft kramp i alla gånger. Så det händer något i det ben som för ett år sedan nästan var helt bedövat. P

2 kommentarer:

  1. Jäklar vad ni fixar! Det kommer bli superfint! Avenbok ingår i vår plan framöver också. Ska komma ihåg Borås...

    SvaraRadera
  2. Men vad kul att du haft vägarna förbi! Rångedala rockar. Vi köpte vår Avenbokshäck där i höstas tillsammans med grannen. Planterade den nog i senaste laget - den ser allt annat än piggelin ut..! Ångrar bittert att vi inte köpte de högre plantorna. Ack ack.

    SvaraRadera