fredag 20 maj 2011

Fredde öser mer, nr 2

Fredde har kört jord, kapat lite buskar och jag har städat. Det blev ett lass till andra hemmet, sopstationen. Det ser lite trevligare ut.
Några buskar ska byta plats, det ska jämnas till. Sedan ska gräs dit och kullersten ska läggas längs huset. Därefter ska.. jag försöka att inte göra det till ett intressant, oöverskådligt, bautaprojekt utan hålla det lite på mattan!

Fredde fick en släpvagn till att lossa. Denna gång blev det 2000 kg, 1000 kg gödslad jord och ytterligare 1000 kg 4 x 8 mm bergkross till gångarna. Naturligtvis ligger det fiberduk under gruset ; )

Entrerabatten har nu svängt av in mot trädgården. Lite mer jord ska i rabatten och lavedeln "Hidcote Blue" ska placeras ut längs muren. Rosen närmast är en röd klätterros, Grand Award. Det är liite stökigt runt omkring men det kommer lite mer överskådliga bilder när jag har städat upp.

Lite nya blomster har kommit ner i jorden. Fem stycken sorkmotare, till höger. två Allium "Gladiator" och tre Allium "Globemaster". Framför dem, lite till vänster, två stycken vitpytta. Borta vid stenen, kallad "Lilla berget", två stycken Bergormrot.


Hitom "Lilla berget" står en "rådde", Baden Baden. Tyvärr fick den inga blommor i år utan bara en massa nya blad. Den ska flyttas och är bara rotslagen på närmsta bästa plats.

"Lilla berget" har inte riktigt hittat sin rätta plats ännu. Spett och några plankor hjälper till i sökandet.

Huset har fått sin P-märkning. Trots att slutbesiktningen inte är undertecknad eller att det trooligen blir ombesiktning och toalettstolarna lutar framåt, vägghängda (än så länge!), så har huset blivit P-märkt. Vi har monterat egna duschväggar och det gick bra men vi frågade om man kunde måla en vägg i badrummet och det gick inte bra. Skylten ska sättas fast vid ytterdörren står det. P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar