torsdag 16 juni 2011

Oceaniens vågor har lagt sig

De första Queen Elisabethrosorna har börjat spricka ut. Några av dem har massor med knoppar men har avstannat lite nu när värmen försvann men det borde väl bli lite längre blomningssäsong. Lössjakten fortsätter men det är inte riktigt lika mycket löss nu. I bakgrunden blommar vitpyttan för fullt.
I Oceanien har jag nu jämnat ut alla högarna. Lite stel utan högar och inget att hoppa i.

Altanen börjar bli klar. De sista brädorna, här framför entrédörrarna till matsalen. Det tog sin tid eftersom de skulle fixa tröskeln till dörrarna först. Kom väl något.. ett och annat projekt emellan också!
Och här framför uterumsentrén, har nu brädorna sågats till och lagts dit.
De tre korta bitarna som bara var runt metern handsågade jag. Handsåga längs med träfibrerna är ju ingen höjdare, roligare har man ju haft. Tremeters biten framför uterummet sågade jag med cirkelsågen. När man inte har några riktiga grejer som på "Äntligen hemkommen", fantastiska "Mija and the golden boys" eller som mysterapeuten ArgaAnders med "Förlös er relation genom att föra ert byggprojekt till lugnare vatten". Visar de inte alla program eller löser han allt? Så nästa gång man kommer till terapeut så får man en katalog med olika val av vilsna, olösta projekt.. Om vår tomt skulle finnas med? Hehe.. skulle tro det! Iaf veckan ut!

Hm.. "sågade" lite snett där! Åter till verkligheten. Så får man skruva fast brädan man ska såga i i en annan bräda, så det blir en tajt relation. Sedan skruvar man fast ytterligaren en bräda som är något tjockare på rätt avstånd som stöd för cirkelsågen (kolla på bilden ovanför). Sedan när man har sågat så lossar man skruvarna, som man inte har skruvat där man ska såga och helst inte så det syns en massa skruvhål när man är färdig. Och vips sa har man sig en bräda med rätt mått! P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar